Thursday, January 20, 2011

23 yrs old

Assalamualaikum

Semalam genap umo aku 23 tahun. Erk,rase dah tue... tapi rase mude jugak. Camne ni? Bercerita pasal umo, aku banyak cite memalukan diri sendiri sbb salah cakap umo. Padahal umo sendiri. Tu yg lagi aku xpaham tu.


Antare cerite nye:
Mase aku 22 tahun,yakni tahun lepas, kad ATM Maybank aku hilang. So,bergegas la aku ke Maybank area umah aku,gi buat yang baru. Al-maklumlah,tanpa kad itu,cane nak korek duit aku. Takkan nak masok tangan dalam lubang kat ATM machine tu pulak. Kalo tangan aku nipis cam kertas xde hal. Dah,ape ko menyempang ni wei. Dush** Tersedar semula. Ok,balik pade cerita, mase aku buat kad tu, kakak tu tanye la sume details aku. Tarikh lahir, name, alamat, n bla²..utk dy verified aku nye kad. Nak di jadikan cerita, dy tanye aku - "Awk ade buat simpanan ape² x?". Dgn relex nye aku menjawap x. Dy tye lagi, umor aku berape. Dan dgn konfiden dan riak nye ak pi jawap 21. Balik dari Maybank,aku paking², trus balik Shah Alam (rumah sewe). Aku pon syok la cerite kat membe aku,Etie pasal saving tue. Saving tu mmg bebaloi la. So,nak di jadikan cerita lagi, aku cakap ngan etie - "Kan umo kite 21 tahun,kalo kite buat saving ni, dalam mase kite nak cecah 50 tahun,byk leh dapat". Pastu, Etie gi tanye aku balik. "Bukan ke umo kite 22 taun". Hahhahahah~ Maknenye aku dah menipu tanpe sedar kat kakak tu. Agak²nye kakak tu sedar x yg aku salah cakap. Kan dy mintak details aku. Soo....hahahha. Malu!!!Baru aku sedar yang aku 22 taun mase Etie bagitau tu. Paham x cite aku? -.-' Ngeee~


Ok,alhamdulillah Allah benarkan aku hidup sepanjang ni. 23 tahun tu lame. Syukur sgt. Tapi banyak lagi bnde aku nak achieve. Moga sepanjang kehidupan aku kat dunia ni, aku menjadi manusia berguna. InsyaAllah..


Birthday kali ni,mcm biase buddies and besties sume wish kat phone. Thanx guys ♥ And banyak gak commnt wish bday kat fb. Thanx korg. Hadiah pertama aku, aku dapat makan Auntie Anne free, membe se-praktikal aku; Lia belanje. Thanx babe. Malam balik dari keje, my parents plak bg hadiah. Diorg bagi aku cincin (ni nak perli aku suruh kawen awal ke hape). Aku pon pelik. Tapi ibu cakap,ibu nak bagi asset. Untuk simpanan aku. huh. Thanx~ Macam iklan tv plak aku rase ayat mak aku ni. Tapi iklan ape ye? haaa~ Emas Sri pinang kan? wakakkaka~ lawak². Malam tu, my parent ajak kuar makan. Tapi aku gile penat, aku tertidur sampai xsedar diorg dah kejut bnyk kali suruh aku siap. Last2 cancel. Sian diorg.


Thanx again kpd sume yg wishes. And i have a blast birthday.


Live well or live hell. U choose :)

0 comments:

Post a Comment