Tuesday, July 26, 2011

New Resolution

Assalamualaikum



Image google*


Hey. Nak tau x, nak tau x, aku makin gemuk! Haish..sedih aku. Berat aku xpenah cicah 50kg. Slalunye 48-49.. Tapi smlm aku timbang berat, berat aku 51.5 kg. Watta?





Aritu, aku buat deal ngan si-pencair-hati and abg pojie (abg sekali pengakap ngn aku), yg aku akan turunkan berat badan aku dr 49 ke 45kg dalam mase dua bulan. everything when well. Lagi2 mase aku tgh missery mode aritu (yg mse aku buat post ni tu), berat aku turun. Makenye aku gumbira dlm duka. Ewah! Pastu bile kembali bahagia (bweekk mcm nak muntah aku tulis word ni) bersama si-pencair-hati, makenye rutin harian kami a.k.a makan bersama kembali rancak semula. Dan tatkala itulah berat aku naik dari 48kg kpd skrng. Grrrrr!~~ bnci tul!



Mlm td pillow talk as usual sbelum tdo dgn si-pencair-hati, makenye aku menyampaikan rasa hati yg aku bnci keadaan fizikal aku skrng. Al-maka nya, name pon 'si-pencair-hati', dy pon berkata -"Bg i u mcm mane pon u tetap lawa la syg". Ok, mari muntah. tp dalam hati ko suke, w/pon ko tau sume tu ayat sedapkan hati. chaitt!! So, makenye, dy volunteer kan dri nak jadi pengawal makanan aku. Alamak!



Pastu mule la sesi membebel si-pencair-hati. Dy ckp aku kuat mkn fast food la. Kuat mkn kulit ayam la. Byk minom coke la. Byk mkn bnde berlemak la. Skali mkn xhingat la. Byk makan kudap-kudapan @ jajan la. Haish.. laki, kalo mule membebel, al-makenye kalah kaum hawa. Pastu, dy ckp, today is my last day to eat all foods yg xsihat tu. Dy xdulik, dy kate arini kalo aku nak mkn ape pon aku makan la. Esk no more. Plus, no more kulit ayam? Watta? Feveret tu wei! Ok, nak kurus kan? Baiklah!! Dan dy akan remind aku utk sit-up atleast 15tym a day bfore sleep. Fuh, mcm fitness first punye traineer dah gayenye tu. Tp xpe, aku trime cabaran ini.


Image google*



Nekad, utk kurus, xsunburned dah, dan kulit sihat dr skin problem tatkala raye nnti. Nak raye msti cantik. hahahha~ Doakan ye rakan2.

0 comments:

Post a Comment