Wednesday, December 28, 2011

HouseWife?

Assalamualaikum




Selamat pagi Malaysia, UK, Uruguay, Brunei, Indonesia dan semua negara2 di bumi ini. Ok. Aku dah dapat hidu ketidak betulan dlm otak aku pagi ini. Baik ya rakan-rakan..tajuk perbualan kita hari ini ialah SuriRumah ataupon HouseWife.

Dulu mase aku kecik-kecik, aku berangan, dah besar nanti lepas kawen tak nak keje. Nak duduk rumah. Pagi-pagi buatkan breakfast utk husband. Salam husband bile dia nak gi kerja. Huh, tak ke solehah tu. Pukul 6 petang bukak kan pagar utk husband. pastu cakap -"Abang dah balik", sambil salam & cium tangan. Fuh, solehah habis. Hebatkan angan-angan aku. Mustahil korang (yg pompuan) tak penah pikir semua ni. Mustahil...TAPI ini semua bukan realiti hidup zaman sekarang. Unless ko kawen ngan seseorang yang sangat stabil (dalam kate lain, kaya!).

Sampai sekarang, aku masih mengimpikan semua tu. Tapi, kalau aku buat la betul-betul, mmg takkan ade duit la aku nak gi shopping bile dah kawen nanti. Lagi-lagi duduk dekat KL yg serba serbi perlukan duit. Aku nak raise anak aku dengan tangan aku sendiri (padahal ko kawen pon belum, ko dah pikirkan hal anak). Well, kite kene berpikiran jauh (ini adalah ayat coverline).

Takpe-takpe. Marilah memotivasikan diri. Kerja rajin-rajin. Jangan membazir. Simpan duit & buat investment. Settle kan everything yang nak di-settle. Tak payah pikir sangat. Aku adalah manusia dalam fasa 'Follow where your road lead', bukan 'Find my own way'. Sungguh redha kelihatan disitu! Takpe. Positive kan diri dgn mengatakan -"Mungkin ini pemikiran utk hari ini. Esok dah lupe la tu.."

0 comments:

Post a Comment