Wednesday, January 4, 2012

Wordless Wednesday



Google Translate cakap - Farah maksudnye The Luxury.
Aminnnnnnnn .....

Tuesday, January 3, 2012

Segment Berangan - part 2

Berjumpe kite lagi! Rajin dan bersemangat aku nak menaip sambungan 'angan-angan' aku ni. Eh lupe pulak, assalamualaikum all :) Morning for those who read this post in da morning, evening, and vise versa. Bole? hahahah.. Topik kite pada hari ini adalah..


Design & Gubahan Hantaran


Hantaran kalau gune fresh flower memang sgt cantek. Tapi, cost dia agak tinggi la kan?! So, pemilihan artificial flower memang sgt penting. Sbb tak nak artificial flower tu nampak sgt plastic, fake dan keras, walaupon hakikatnye dia memang keras. Ramai jugak yang memilih bunga dip, bunga stokin dan lain-lain. Tapi yang penting hasil seni yg si pengubah tu buat kena la hebat. hahaah. Suke-suke aku je nak sembur ape.


Lagi satu, tema warna. Aku memang sgt la suke colour pink. So, wajibla hantaran angan ku berwarna pink kan. Samada combination warna purple+pink ke, pink+cream ke, pink+apple green ke, janji ade pink. Mari layan gambar-gambar hantaran yg aku suke. (Layankan aje perangai aku ni). pffttt ;p
















Kalau korang tengok, semuanya hampir sama. Cuma colour je berubah sikit. Aku sangat-sangat suka design camni. Simple tapi superb! To be continued...

Pic : Credit to Arma Couture and

Segment Berangan - part 1

Assalamualaikum

Wedding reception bagi aku adalah tempat meluahkan hasil seni dan creativity. Aku selalu bercite-cite nak jadi Wedding consultant/planner, sbb aku suke. hehee~ Dan kalau org nak kawen, aku pon akan excited same sbb aku suke.

Wedding Dress

Aku sangat suka butang timbul (aku tak tau org lain panggil ape) macam ni. Aku suke sketch-sketch design baju time bosan-bosan. Pastu aku mesti akan masukkan element butang macam ni dalam design. Tengok-tengok Bella Twilight tiru. Cet! (hahaa).

Kalau designer dari Malaysia, so far aku sgt-sgt suke design & baju dari Arma Couture. Design tak sarat, tapi sgt cantek. Ok. Aku malas nak taip. Jom layan gambar-gambar dr Arma yg aku suke. :)





- to be continued -