Wednesday, November 28, 2012

Invitation Card / Kad Jemputan Perkahwinan - Part 2

Assalamualaikum

Last entri (link), aku ada brief sikit (ke banyak?ehee) pasal idea untuk invitation card. Macam yang aku pernah cerita, kad tu aku sub kat kawan aku Nget untuk design kan. Nget ni dulu amik Art and Design, & satu campus dgn aku masa dekat UiTM Sarawak. Aku tak pernah tak suka design yang dia buat. Dia ada buat photography jugak, sbb masa degree dia amik photography punya course kat UiTM. Nanti aku share entri pasal art work photo dia, InsyaAllah.

Ok berbalik kepada cerita card, aku ada send design preference aku dekat Nget. Aku nak card warna purple, tulis apa, & size. Size yang aku nak 4"x9". Memanjang. Bahagian depan card details majlis, belakang map.





Kat atas ni antara design yang aku prefer & suka. Ingat semua design macam design signage, 'thank you tag', welcome signage & invitation card nak ada 'triangle flag' tu. Tapi macam birthday party pon ada. Aku ni nak kahwin bukan buat birthday party. Dah la orang kata aku punya Majlis Tunang macam birthday party sebab colourful sangat. Ok -.-'

Nget sangat unexpected, dia keluarkan 6 design untuk aku choose. Thanks Nget :) Kat bawah ni design yang Nget buatkan untuk aku pilih.

Design 1

Design 2, 3 and 4 (left to right)





Design 5 & 6 (left to right)



Proposal card ini telah dihantar kepada ibu & ayah untuk meraka pilih. Diorang pon confius nak design yang mana. Bagi aku semua cantik. Puas hati dengan design Nget. Ayah prefer design 3, ibu pulak prefer design 1. Bila aku post gambar kat instagram, ramai yg suka design 3. Simple & jelas.


At first aku nak choose design 3, sebab simple. Tapi setelah dipertimbangkan, aku choose design .... ha, cuba teka. :p

0 comments:

Post a Comment