Friday, August 30, 2013

Custom Monogram

Assalamualaikum



Post sebelum ni, aku ada share dengan korang pasal frame dekat bilik aku masa kahwin tu kan? Ada... cuba tengok entry lama tu balik (link)... Korang boleh custom buat initial nama korang sendiri. Boleh pilih colour, boleh pilih huruf. Everything. Bukan initial je boleh buat, website ni ada macam-macam. Pandai-pandai korang la nak guna printable dia nak buat apa. Guna creativity masing-masing.

http://www.ontobaby.com/free-printables/


Printable Stationery - Ontobaby

Colour yang boleh dipilih untuk Initial Monogram
 
Macam-macam jenis printable stationaries yang ada untuk korang pilih and guna. Plus ia adalah custom. Korang boleh choose any colour yang korang suka. Bukan je ada Initial Monogram, tapi ada invitation card, tag and etc. Paling sesuai untuk korang yang nak buat baby shower la. Sebab template ni pon memang untuk baby shower & baby punya nursery. Aku je pandai-pandai olah letak kat bilik pengantin. Hehee.
 
Yang aku gunakan untuk frame macam gambar kat atas adalah - Initial Nursery Print.
 
.......
 
 
 
 
Actually, website Ontobaby ni di bawah Weddingchicks, website yang jadi favourite aku macam B2B dulu. Banyak inspiration yang aku dapat dari WeddingChick ni. Dekat Weddingchicks pon ada free printable yang paling sesuai untuk majlis kahwin anda. Macam aku cakap sebelum ni, ikut creativity cara nak gunakannya.
 
Printable yang ada dekat Weddingchicks - 'thank you tag', invitation card, wedding signs, 'save the date', deco untuk guestbook, macam-macam la. Rajin-rajin lah korang try one by one. Aku try sampai jadi tamak tak tau nak pakai yang mana satu.
 
 
Printable Stationery & DIY Ideas - WeddingChicks
 
 
 
 
InsyaAllah next post aku akan share segala benda yang aku guna dari both website untuk jadi wedding deco aku ya. Hari ni takda mood nak settlekan semua.
 
 
Happy Merdeka Day fellow Malaysian :)

 

1 comment:

  1. kreatif okey! i selalu jugak diy via weddingchick tu...senang sgt kan..
    btw salam kenal dari WE... follow u dear~

    ReplyDelete