Sunday, December 22, 2013

Sewa Meja Nikah

Assalamualaikum,
 
 
Dear all b2b, kepada yang berminat nak sewa meja nikah, sila email ke fa.syaza@yahoo.com , atau whatsapp 016-2224604.
 
Size : 2 x 2.5 ft
Rental Price : RM50
 


Spotted !! Meja nikah sama seperti koleksi kami juga digunakan semasa majlis pernikahan Fizo Omar & Mawar.

Picture source kezoom.blogspot.com

Meja nikah





Notakaki : Jangan lupa Like page Bridal and all di facebook (http://facebook.com/bridalandall) dan follow kami di instagram (@bridalandall)

Monday, December 9, 2013

Hantaran

Assalamualaikum
 
Post kali ni kita focus pada hantaran sahaja. Hantaran dari pihak perempuan, kiranya hantaran dari aku untuk Faiz. Hantaran memang aku plan tak nak banyak. So, kami pilih 5 dulang berbalas 7. Seperti anda semua tahu, aku ni pengantin budget. Segala benda save nak jimat, so buat sendiri lah kan. Atau dalam bahasa modern diy.
 
Bunga untuk hantaran ni, aku beli dekat Petaling Street sehari sebelum nikah. Aku tak ingat aku beli berapa dozen bunga, tapi total cost dalam RM300 lebih. Tak ingat specific number. Masa tu aku beli roses; putih & pink untuk hand bouquet, carnations untuk hantaran, dan lily untuk decos. Banyak la.. penuh seat belakang kereta.
 
Theme colour untuk hantaran pink & purple :)
 
.....
 
Terjemahan Al-Quran & Sejadah


Kasut



Toiletries & Electric shaver



Kemeja


Sireh



Chocolates & Macaroon


Cincin


Close up cincin

 
Aku kira-kira ada 6 je, tak cukup gambar hantaran aku lagi 1 rupanya. Lagi satu hantaran aku tak ingat apa dia -.-'
Sepanjang preparation untuk kahwin, hantaran adalah benda paling last aku fikirkan. Aku pon tak tau kenapa aku fikir macam tu. Padahal orang sangat bagi penekanan soal hantaran kahwin... Dan nampak sangat aku ni pelupa, hantaran lagi satu pon tak ingat apa dia. Kalau ingat nanti aku amend balik post ni.
 
.....
 
 
 
Dah nak dekat setahun aku kahwin, tinggal lagi 11 hari je untuk 1st wedding anniversary kami. Alhamdulillah syukur atas jodoh ini. Dah nak dekat setahun kahwin, tapi nikah punya review pon tak settle-settle. Belum masuk majlis sanding & bertandang lagi ! Kbye (mengelat)
 
 
 
p/s : Sesiapa yang berminat untuk menyewa bekas hantaran diatas, sila email aku k, RM6 je per dulang. Haa! Jangan lupa LIKE page Bridal and all ;)