Monday, March 2, 2015

Review Sanding - Theme Colour

Assalamualaikum,

Sejak dua menjak ni aku rajin update kan. Sila ucap tahniah dekat aku. Tahniah tahniah (sambil tepuk bahu sendiri). Dah 2 tahun kahwin, baru aku nak update wedding review. Dah basi lah farah. Ah, nasiblah..

.....

Nak pilih the right colour utk wedding, bukan benda yang mudah. Pilih-pilih, mem besar tak approved. Pilih-pilih, mem besar tak approved. Sebab, my mom bukan jenis yang suka 1 colour je. Dia suka colour combination yang tak typical. Macam contoh, pink & purple adalah typical bagi beliau. So, untuk dapatkan shades yang di approve 2 pihak iaitu aku & ibonda, adalah amat susah.

Then, aku ternampak satu dress ni, aku tak ingat siapa designer dia, dalam magazine Inspirasi Perkahwinan. Oh ye, untuk wedding inspiration, selain pinterest, b2b blog, aku jugak suka Inspirasi Perkahwinan....sebab semua idea dalam tu fresh. Memang up to date la inspiration dalam magazine ni. Try beli tengok! Ok, back to topic, dress yang aku tengok dekat magazine tu colour combination dia light purple & yellow embellishment. So, aku terus tunjuk kat ibu. Dan dia setuju.. Syukur panjang aku. hehee.. So, selesai 1st step - Colour Theme.


Light purple - Yellow


Yellow shades


Light purple


Theme : Light purple & yellow






So, plan-nya adalah, aku je yang akan pakai light purple, embellishment dengan detailing baju akan ada combination purple & yellow. Family pulak, akan pakai yellow in few shades. Termasuk yang lain-lain. Yang tu later aku post ikut topic ya. 


.....


Untuk memudahkan korang, korang click dekat Tab 'The Wedding' dekat atas sekali tu k. Take peps. Hug & kisses. Salam.